Oudercursus

Oudercursus

Pas zelf thuis de Loekemeijermethode toe! Volg deze unieke oudercursus over ‘Autisme en Gehechtheid’ om zelf je kind met autisme, ongeacht zijn of haar leeftijd, verder te helpen in zijn of haar emotionele en sociale gehechtheidsontwikkeling! We ondersteunen je om als ouder of opvoeder ofwel de eerste gehechtheidspersoon zelf de regie te nemen en de gehechtheidsontwikkeling van je kind te stimuleren. Door de groep klein te houden is er persoonlijke aandacht voor iedereen.

Pas zelf thuis de Loekemeijermethode toe!

Volg deze unieke oudercursus over ‘Autisme en Gehechtheid’ om zelf je kind met autisme, ongeacht zijn of haar leeftijd, verder te helpen in zijn of haar emotionele en sociale gehechtheidsontwikkeling! We ondersteunen je om als ouder of opvoeder ofwel de eerste gehechtheidspersoon zelf de regie te nemen en de gehechtheidsontwikkeling van je kind te stimuleren. Door de groep klein te houden is er persoonlijke aandacht voor iedereen.

We bieden je nabijheid en zetten jou als eerste gehechtheidspersoon in je kracht. Tegelijkertijd geven we je kennis en houvast om de gehechtheidstheorie en de werkwijze Actieve Nabijheid eigen te gaan maken. Zo krijg je alsnog de mogelijkheid om zelf het gehechtheidsproces met je kind te doorlopen. Onder jouw vleugels komt je kind tot ontwikkelen. Het maakt niet uit hoe oud je kind is, ontwikkeling is altijd mogelijk mits er een eerste gehechtheidspersoon is die emotioneel beschikbaar is en bereid is om de Actieve Nabijheid in de praktijk te brengen.

Middels het boek Loekemeijermethode Handboek Autisme en Gehechtheid doorlopen we de gehechtheidstheorie en het geven van Actieve Nabijheid. We doorlopen samen de ontwikkelingsfasen van de gehechtheidsrelaties, de emotionele ontwikkeling, de sociale ontwikkeling en de informatieverwerking.

Je hoeft het niet alleen te doen. We ondersteunen je in de vorm van casuïstiek. Het is belangrijk dat je alle tijd en ruimte neemt om het geleerde in de praktijk te brengen. Het is een intensief, krachtig en liefdevol proces, waarbij je in een veilige en begripvolle leeromgeving de mogelijkheid krijgt om te vallen en op te staan. Een proces dat voor je kind leidt tot wederzijdse gehechtheid. Overleven wordt leven, voor zowel jou als ouder als voor je kind!

Online en fysieke oudercursus

Online casuïstiek

Fysieke oudercursus in Eindhoven

Aanmelden voor de online oudercursus

€ 990,00

Aanmelden voor de fysieke oudercursus in Eindhoven

€ 1190,00

Download hier de algemene voorwaarden van de scholing

Download hier het klachtenregelement van de scholing

Download hier het privacyregelement van de scholing