Over ons

Robert Keeris en Yvonne Loekemeijer vormen samen het gehechtheidsteam. We hebben jarenlange ervaring in de zorg. Robert als manager en directeur bij verschillende zorgorganisaties en Yvonne als zorgverlener, klinisch onderzoeker, docent en auteur. Samen hebben we de missie om de Loekemeijermethode verder uit te dragen en zo veel mogelijk mensen te helpen ontwikkelen.

Yvonne Loekemeijer

Schermafbeelding 2023-03-21 om 15.35.51

Robert Keeris

Yvonne is de ontwikkelaar van de Loekemeijermethode. Ze heeft jarenlang klinisch onderzoek gedaan naar het verloop van de sociale en emotionele gehechtheidsontwikkeling bij autisme. Haar eigen gezin en de vele kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, hun gezinnen en naasten die zij heeft ontmoet, hebben hieraan bijgedragen. Mede dankzij hen heeft Yvonne de ontbrekende schakel gevonden in onderzoek naar, begeleiding en ontwikkeling bij autisme en gehechtheidsproblemen. De Loekemeijermethode komt dus voort uit een echt potje veldwerk. Door het gebruik van de Loekemeijermethode is ontwikkeling in de emotionele en sociale gehechtheid bij autisme wel degelijk mogelijk, verder dan tot nu toe wordt gedacht.

Yvonne haar missie bestaat uit het delen van haar kennis en inzichten aan ouders en hulpverleners van kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, zodat zij zelf kunnen aansluiten bij de ontwikkelingsfasen van de emotionele en sociale gehechtheid en ontwikkeling mogelijk kunnen maken. Dit voorkomt ontzettend veel leed en verbetert de levenskwaliteit en het welzijn bij autisme en gezinnen waarbij sprake is van autisme aanzienlijk. Dit gunt zij iedereen!

Haar kennis deelt ze in het door haar geschreven boek Loekemeijermethode Handboek Autisme en Gehechtheid. Yvonne is ook hulpverlener, ontwikkelaar van de scholing over autisme en gehechtheid en deelt haar expertise graag met anderen.

De Loekemeijermethode is breder inzetbaar dan autisme. Het is voor iedereen die problemen ervaart in de emotionele en sociale gehechtheid, ongeacht de diagnose. We kijken veel liever naar de persoon zelf en de ontwikkelingsfasen van de gehechtheid dan naar de diagnose.

Yvonne Loekemeijer

Robert Keeris

Robert is al 38 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. In eerste instantie opgeleid als (oncologie)verpleegkundige, later is hij werkzaam geweest als teamleider en afdelingshoofd in het ziekenhuis.

Na 16 jaar werkzaam geweest te zijn in verschillende ziekenhuizen ging Robert aan de slag als manager in de verpleeg- en verzorgingshuissector. Weer 6 jaar later kwam hij, in dezelfde functie, terecht binnen de verstandelijk gehandicapten-sector. Daar heeft hij gedurende 13 jaar op verschillende plekken fijn samengewerkt met verschillende teams en heeft hij een bijdrage geleverd aan een aantal mooie ontwikkelingen. Voordat Yvonne en Robert overgingen tot de oprichting van het Expertisehuis Gehechtheid is Robert nog 3 jaar werkzaam geweest als algemeen directeur bij een instelling die gespecialiseerd is in autismebegeleiding. In alle werkzame jaren is het Robert duidelijk geworden dat hij het meest gedijt bij het innoverend ontwikkelen en bij het bouwen aan nieuwe initiatieven.

In 2022 hebben Yvonne en Robert elkaar ontmoet. Al vrij snel werd duidelijk dat zij qua visie en mensbeeld overeenkomstige ideeën hebben. Ook over het huidige reguliere aanbod in de zorg hebben zij dezelfde kritische mening.

Robert was meteen onder de indruk van de Loekemeijermethode. Yvonne en Robert hebben veel gesproken over toekomstige mogelijkheden waarbij een gezamenlijke ambitie ontstond; zo veel mogelijk mensen bereiken, ondersteunen en helpen met de Loekemeijermethode. Ongeacht de diagnose, de mogelijkheden zijn enorm. Vanuit de bijzondere inhoud die ontwikkeld is door Yvonne zal er de komende jaren verder gebouwd gaan worden aan een nieuwe organisatie. Allebei vanuit hun eigen ervaring zullen Yvonne en Robert daar hun bijdrage aan gaan leveren.

“De zorg is toe aan een nieuw geluid, vanuit het Expertisehuis Gehechtheid gaan wij dat geluid laten horen.”